Kint jártunk a Temetőben

Május 28-án látogatást tettünk az Új Köztemető 298-as és 301-es parcellájában.
Megérkezésünkkor meglepődve tapasztaltuk, hogy a 298-as parcellában a kopjafák, a harangláb és a székely kapu le vannak festve. Ugyanakkor a nemzeti színű szalagok – amiket a festés miatt nyilván leszedtek – vissza vannak kötözve. Igaz, hogy nem sikerült minden esetben arra a kopjafára visszakötni, ahonnan leszedték, de a szándék megvolt. Ezt köszönjük a Nemzeti Örökség Intézetének!
Elhelyeztük a virágvázákat és a virágokat Szálasi Ferenc emlékhelyénél, tehát Lukács Ferenc sírjánál, valamint Bosnyák Imre, a 2 napos korában börtönben elhuny kisbaba, Debreczeni Lajos, páter Kun András, Pálffy Fidél, a Szálasi-kormány földművelésügyi minisztere, és Temesvári Sándorné Dely Piroska sírjánál is.


Ezután a NÖRI által közzétett nyilvántartás alapján elkezdtük kinyomozni, hogy vajon a nyilvántartás miért nem egyezik a helyszíni valósággal? Régebben is tudtuk, hogy a kopjafák nem minden esetben vannak ott, ahol eredetileg a sírok voltak. Ugyanis a kóserparazita féreg Demszky főpolgármester – ha jól emlékszem – 1992-ben eldózeroltatta a sírhantokat és szimmetrikusan rakatta le a kopjafákat. A nyilvántartás szerint egy sorban 45 sír van, de ez a szemétláda 47 kopjafát rakatott egy sorba, ezzel is megnehezítve a sírok beazonosítását.
Most az utolsó 3 sort rendbe tettük, amennyire tudtuk. Akciónkat hamarosan folytatjuk: a második körben
Dési Dregán Miklós, Dési Dregán Miklósné, Ekrem Kemál Kornél, Francia Kis Mihály, Mansfeld Péter, Szabó János és Tóth Ilona kap virágvázát, és folytatjuk a 298-as parcella átszalagozását.
– Süni –

Magyarelvű Mozgalom

Kitartás!

Vélemény, hozzászólás?